KÖP | 11 okt 2017

Torpheimergruppen och V&I Sverige signerar en avsiktsförklaring

Torpheimergruppen AB och Ventilation & Inomhusklimat i Sverige AB (V&I Sverige) har undertecknat en avsiktsförklaring med intentionen att Torpheimergruppen AB genom sitt helägda dotterbolag Torpheimer i Stockholm AB skall förvärva samtliga aktier i V&I Sverige.

 

Förvärvet stärker Torpheimergruppen i Stockholmsregionen och är ett steg i gruppens strategi att bredda sitt geografiska erbjudande som en totalleverantör av installationer. Torpheimergruppen är ett av de största, privatägda, installationsbolagen i Sverige.

V&I Sverige har en stark marknadsposition i Stockholm och Södertälje och erbjuder styr & regler, el, VVS, energiutredningar, service och entreprenad. Bolaget är baserat i Södertälje.

– V&I Sverige stärker Torpheimergruppens ställning på marknaden och följer vårt erbjudande som en totalleverantör av installationer och konceptet: ”En kontakt – alla funktioner”. Det finns en stark logik i affären och verksamheterna förväntas tillsammans skapa mervärde och ge Torpheimergruppen en starkare bas i Stockholmsregionen, säger Mikael Hansevi VD/Koncernchef på Torpheimergruppen.

– V&I Sverige har sökt en stark och engagerad partner för att möta våra kunders önskemål om ökad närvaro. I Torpheimergruppen har vi hittat just det. Vi delägare av V&I Sverige ser fram emot att tillsammans med Torpheimergruppen fortsätta utveckla V&I Sverige och skapa nya affärsmöjligheter tillsammans, säger Zonny Stenström delägare och VD för V&I Sverige.

Källa: Torpheimer

Publicerad 11 oktober 2017

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.