Systemair förvärvar Energoplus i Slovenien

Systemair har träffat överenskommelse om förvärv av aktierna i ventilationsföretaget Energoplus i Slovenien med tillträde 1 maj 2009. Bolaget hade förra året en omsättning på drygt 100 Mkr.

Energoplus är marknadsledande i Slovenien inom produkter för ventilation och luftkonditionering. Företaget grundades för 1990 och har drygt 20 anställda.

– Energoplus har en stark ställning i Slovenien och genom förvärvet får vi goda möjligheter att öka försäljningen av Systemairs produkter, säger Gerald Engström, koncernchef för Systemair.

Företaget byter i samband med förvärvet namn till Systemair Energoplus.

Källa: Systemair

Publicerad 10 mars 2009

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.