Systemair expanderar i Asien

Ventilationsföretaget Systemair satsar vidare i Asien och har invigt två nya monteringsfabriker, i Indien och i Malaysia. Fabriken i Indien invigdes av Sveriges ambassadör, Lars-Olof Lindgren.

 

Systemair India har sitt huvudkontor i New Delhi och säljkontor i Puna, Bangalore och Colcata samt den nya monteringsfabriken med lager i Alwar, inte långt från Delhi. Totalt finns idag ett 15-tal anställda, varav merparten arbetar med försäljning och marknads­föring.

Den nybyggda monteringsfabriken har en yta på 2000 kvm och är avsedd för montering av boxfläktar och axialfläktar.

Systemair Malaysia består av ett säljbolag och ett produktionsbolag som marknadsför och tillverkar fläktar bland annat för tunnel- och garageventilation. Totalt 60 anställda som nu flyttar till moderna, gemensamma lokaler på 4000 kvm med säljkontor, produk­tion och lager. 

– Systemair Malaysia blir därmed ett logistiskt nav för distribution av Systemairs produk­ter i Asien, säger  Svein Nilsen, försäljnings- och marknadsdirektör i Systemairkoncer­nen. – Vi har nu goda förutsättningar för ökad försäljning av Systemairs hela produkt­sortiment i regionen.

Källa: Systemair

Publicerad 16 februari 2009

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.