Sweco projekterar VVS i moderniseringen av Södersjukhuset

Sweco projekterar för vvs-modernisering av Södersjukhuset i Stockholm

Södersjukhuset står inför en omfattande förnyelse och Sweco har fått i uppdrag att projektera VVS. Programhandlingar ska vara klara januari 2014 och systemhandlingar juni samma år.

Swecos uppdrag omfattar 25 000 kvm nybyggnad och 5400 kvm ombyggnad. I uppdraget ingår rör, luftbehandling, sprinkler, medicinska gaser, automation och sop/tvätt.

Byggstart är planerat till slutet på 2014 och de nya byggnaderna beräknas stå klara 2017. Uppdragsgivare är Locum AB som ägs av Stockholms läns landsting.

Källa: Sweco

Publicerad 12 september 2013

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.