förvärv | 27 jun 2022

Svevik fortsätter växa – förvärvar norrländsk tillverkare

Svevik Industris affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta små- och medelstora nordiska företag med en evig tidshorisont. Nu har företaget gjort sitt tredje förvärv i år – norrländska Acetec AB.

Svevik fortsätter växa – förvärvar norrländsk tillverkare
Acetec AB får nya ägare i Svevik Industri AB. Från vänster Miram Björk, Peter Laveson, Henrik Oskarsson, Hans Björk, Aron Björk, Fredrik Grevelius och Sebastian Brinkenfeldt.

Acetec AB är ett bolag som utvecklar, tillverkar och säljer produkter inom luft, klimat och energiteknik, såsom ventilationsaggregat, avfuktare och luftrenare. Bolaget har sitt säte i Älvsbyn och omsätter omkring 70 miljoner med ett rörelseresultat kring åtta miljoner kronor.

– Acetec AB blir vårt tredje förvärv under 2022 och vi är mycket glada över att addera ytterligare ett välskött tillverkande bolag med egna produkter till Svevik-familjen. Vi ser fram emot att samarbeta med familjen Björk och Henrik Oskarsson i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Sebastian Brinkenfeldt, Investment Manager på Svevik Industri AB.

– Vi är stolta över det Acetec vi har skapat tillsammans med medarbetare, kunder och leverantörer, och ser nu med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla Acetec som en del av Svevik-familjen, en koncern vars syn på företagande vi delar och kan fortsätta utvecklas inom, säger Acteca grundare Hans Björk och vd Henrik Oskarsson.

Källa: Acetec

Publicerad 27 juni 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.