Svenska värmepumpar till Kina

EVI HEAT AB ,Kungsängen, har tecknat ett köpeavtal med Bolaget Shaanxi Geological Coal om leverans av värmepumpar till ett stort Hotellprojekt i Weinan.

Weinan ligger strax utanför den gamla Kinesiska Huvudstaden Xian, mest känt för sin Terrakotta Arme.
Ordern har ett värde på 8,5 Mkr  och leverans skall ske under 2012.Förutom hotellprojektet sker också leveranser till ett antal småhusbyggen i samma område.

–          Vi har haft kontinuerliga kontakter med det kinesiska bolaget i över ett år . I våras besökte en industridelegation från Xian vår tillverkning i Kungsängen och ett långsiktigt samarbetsavtal undertecknades på Näringslivets hus i April 2011, säger EVI HEAT:s Marknadschef Thomas Lindhstorm.

EVI HEAT :s koncept med en kombination av solfångare och bergvärme har väckt  intresse världen över.

–          Sverige är världsledande i geothermisk energi. Det har varit naturligt för kinseserna att söka samarbetspartners i vårt land, säger Thomas Lindhstorm. Solfångare och solenergi är de väl bevandrade i , men kombinationen ger ytterligare energipotential.

Marknaden för värmepumpar , särskilt för större fastigheter , är enorm i Kina . Men inte bara där, även här i Europa . Hittills så har det installerats mestadels mindre värmepumpar för villor och mindre fastigheter. Nu ökar marknaden för större fastigheter dramatiskt , även i Sverige.

–          Vi har lagt ned enorma resurser de senaste åren för att utveckla vårt koncept, och det har bland annat resulterat i en helt unik styrning med pekskärm, som både den enskilde villaägaren och den större fastighetsägaren. Styrningen är enkel att använda ,trots att det rymmer mycket avancerad teknik.

Källa: EVI Heat

Publicerad 26 oktober 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.