Styr värmepumpen på elpriset

Styr värmepumpen på elpriset

VÄRMEPUMP Vidareutvecklade Nibe Uplink gör att värmepumpen får information om det kommande dygnets elpriser för att sedan anpassa driften efter dessa. Funktionen heter Smart Price Adaption.

Nibe UPlink. © Sven Persson / swelo.se

Funktionen bygger på information om det kommande dygnets timelpriser från elbörsen NordPool Spot. Priserna i kombination med förväntade värme- och varmvattenbehov styr sedan automatiskt värmepumpen. Detta i syfte att minska energikostnaden.

Smart Price Adaption ingår i alla Nibe Uplinks tjänster. Det enda som krävs är ett timprisabbonemang hos elleverantören. För äldre modeller med färgskärm där Uplink inte ingår, är det möjligt att göra en uppgradering.

Publicerad 25 november 2014

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.