Student ska göra energirådgivning ännu bättre

Under det senaste året har Energikontoret i Mälardalen besökt ett hundratal företag och fastighetsägare för att hjälpa dem minska sin energianvändning. Hur gick det sedan? Det ska energiingenjörsstudenten Sigge Överstad ta reda på.

Student ska göra energirådgivning ännu bättre
Energiingenjörsstudenten Sigge Överstad ska följa upp vilken effekt Energikontoret Mälardalens kostnadsfria hjälp har haft – och hur rådgivningen kan bli ännu bättre. Foto: Energikontoret Mälardalen

Under en åtta veckor lång praktik pratar Sigge Överstad med flera verksamheter som fått besök av Energikontoret i Mälardalen inom ramen för bolagets olika energiprojekt för att ta reda på vilken effekt den kostnadsfria rådgivningen har haft.

– Jag frågar bland annat hur de upplevde besöket, vilken hjälp som var mest relevant, vilka åtgärder de har genomfört eller påbörjat och hur stor skillnad det har gjort för verksamhetens energianvändning, säger han.

Sigge Överstad ska sedan komma med förslag på förbättring och utvecklingsmöjligheter för att rådgivningen ska kunna bli ännu bättre.  Han läser det tvååriga energiingenjörsprogrammet på TUC Yrkeshögskola i Tranås. Under praktiken kommer han också följa med på besök till företag och ta del av hur en energirådgivning kan gå till. Det är en bra övning inför framtiden, tycker Sigge, som har siktet inställt på att jobba med just energioptimering.

– Det finns många spännande alternativ i energibranschen och den utvecklas hela tiden, säger han. Jag vill gärna hjälpa andra minska sin energianvändning och bidra till att minska vår klimatpåverkan.

Källa: Energikontoret Mälardalen

Publicerad 8 november 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.