Stort uppdrag för NVS på Centralsjukhuset i Karlstad

Köket på Centralsjukhuset i Karlstad genomgår en omfattande renovering och ombyggnad. NVS i Karlstad har fått uppdraget att utföra VS-installationerna.

 

För kylinstallationerna svarar NVS-företaget Kylmekano i Karlstad. Centralsjukhuset är Värmlands största sjukhus och fungerar både som länssjukhus för hela Värmlands befolkning och som närsjukhus för invånarna i kommunerna Karlstad, Hammarö, Kil och Forshaga.

Delar av Centralsjukhuset byggs nu om för att klara de krav som ställs på ett modernt sjukhus.
De installationer som NVS och Kylmekano ska utföra i storköket med tillhörande fläktrum omfattar avlopp, vatten, värme, kyla och gas. Ordersumman ligger på cirka 14 miljoner kronor. Installationsarbetet startade i oktober med rivning av det gamla köket och hela projektet ska vara klart i oktober 2012.

Jan-Olov Fransson, filialchef i Karlstad, berättar att uppdraget ställer stora krav på planering. Ett provisoriskt kök har byggts upp där all mat lagas under ombyggnaden. När arbetet är klart flyttas köket tillbaks till de gamla ombyggda lokalerna.

– Just nu har vi fyra personer sysselsatta i projektet, berättar han. När ombyggnadsarbetet sätter igång på allvar räknar vi med att ytterligare ett par montörer behöver sättas in. Eftersom projektets samverkansform är partnering underlättas vårt arbete då vi redan i ett tidigt skede har varit med i planeringen.

Källa: NVS

Publicerad 30 november 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.