KIRUNAJOBB | 6 nov 2019

Stort projekt i Kiruna

Assemblin ansvarar för samtliga installationer när tre nya kvarter byggs i nya Kiruna centrum. Nybyggnationen omfattar totalt 69 000 kvadratmeter med bostäder, handelslokaler och underjordsgarage.

Uppförandet av kvarteren 7, 8 och 9 är en viktig och central del i nya Kiruna centrum, som sedan 2017 växer fram tre kilometer öster om den nuvarande stadskärnan. Kvarteren ingår i etapp 3 i byggandet av den nya stadskärnan. 

Projektet bedrivs som ett samverkansprojekt mellan byggentreprenören Nåiden Bygg och byggherren LKAB. Kirunabostäder ska äga fastigheterna. På uppdrag av Nåiden Bygg har Assemblin fått ansvaret för samtliga tekniska installationer i projektet. Här ingår leverans av el, värme, sanitet, ventilation och fastighetsautomation. 

– Tack vare det nära samarbetet mellan våra affärsområden i regionen kan vi ta ansvaret för ett sådant här brett och omfattande uppdrag. Det är vi väldigt stolta och glada över, säger Magnus Nilsson, filialchef i Luleå för Assemblin Ventilation. 

Handelslokalerna i kvarter 7, 8 och 9 ska enligt plan stå klara till hösten 2022 och bostäderna till vintern samma år. Byggstarten skedde tidigare i år. 

– Vi är glada över att vi har fått en samarbetspartner som vi tror kommer att bidra med kompetens och engagemang till projektet, säger Ingemar Törmä, projektledare på LKAB. 

– Med hög kompetens och goda referenser fortsätter vi att växa och ta marknadsandelar. Vi har ett stort inflöde av små och medelstora projekt men också stora multitekniska uppdrag som det här spännande projektet i Kiruna, vilket är glädjande, säger Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd på Assemblin El.

 

Publicerad 6 november 2019

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.