HANGARBYGGE | 27 nov 2015

Stort flygplatsprojekt för Imtech

Imtech har fått uppdraget att svara för VS-installationerna i en kombinerad helikopterhangar och administrationsbyggnad på flygflottiljen F17 i Kallinge. Ordersumman är cirka 22 miljoner kronor. Byggnadens totala bruttoyta är drygt 21 000 kvadratmeter med plats för 17 helikoptrar.

Helikopterhangaren och flygledartornet ingår i Ronnebypaketet som innebär en omfattande tillbyggnad av flygflottiljen. 2017 kommer F17 att vara en av de flygflottiljer i Sverige som har flest flygplan och helikoptrar. Den beräknade kostnaden för hela projektet är 310 miljoner kronor.

– Det är många inblandade i projektet och åtskilliga kilometer rör som ska dras. Mängden installationer och hangarens storlek gör att förmågan att samordna och hantera logistik är avgörande. Något vi med glädje tar oss an, säger Roland Lönngren, filialchef för Imtech VS-teknik i Ronneby.

Hangaren ska stå färdig att tas i bruk före sommaren 2017 och installationsarbetet inleds i dagarna. Produktionsansvarig är Tommy Ljungkrantz. Skanska är generalentreprenör, beställare och byggherre är Fortifikationsverket.

– Projektet är strategiskt viktigt för oss både ur lokalt och regionalt perspektiv. Med specialister inom kalkyl, inköp, projektering och samordning kommer vi att agera stöd till de lokala medarbetarna genom hela projektet, säger regionchef Patrik Nilsson.

Kompetens, resurser och framgångsrikt samarbete i liknande projekt på flygflottiljen gjorde att Imtech fick uppdraget. Tidigare har Imtech svarat för VS-installationerna i det nya flygledartornet.

– Det är hedrande att Skanska värderat vår kompetens och kapacitet vid val av partner för VS-entreprenaden. Att aktivt kunna medverka i större komplexa projekt är något som är helt i linje med våra mål, säger Patrik Nilsson.

 

Publicerad 27 november 2015

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.