Solenergi | 24 maj

Storsatsning på solenergi

Avesta kommun har beslutat att ställa mark till förfogande för att uppföra en solpark - som kommer att bli en av Sveriges största.

Storsatsning på solenergi
Avesta kommun, känd för världens största dalahäst, satsar nu stort även på solenergi. Foto: Avesta kommun

Parken kommer att täcka en yta på cirka 150 hektar och ha en installerad kapacitet på 100 MW. Marken ska arrenderas av Recap Energy, som även kommer leda projektet med att bygga upp solcellsparken.

– För Recap Energy, som redan har en omfattande portfölj av gröna investeringar, innebär detta beslut en betydande milstolpe genom att landet får en av sina största solparker och samtidigt sätter Avesta på kartan för solenergi i Sverige, kommenterar Marco Berggren, vd på Recap Energy.

Satsningen markerar början på Avestas strävan i att utveckla fler tomter inom kommunen för att kunna möjliggöra förnybara energilösningar i framtiden.

– Det är oerhört viktigt för Avesta kommun att bidra till att tillskapa fler energikällor och det är särskilt roligt att kunna bidra till etableringen av fossilfria energikällor, säger Blerta Krenzi, kommunstyrelsens ordförande i Avesta kommun.

 

Källa: Recap energy

Publicerad 24 maj 2023

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.