Stororder till NVS när Sahlgrenska Sjukhuset fortsätter upprustningen

NVS har fått en order värderad till 24 MSEK av Veidekke Entreprenad AB som har huvudansvaret för den tredje upprustningsetappen av Sahlgrenska i Göteborg.

 

Denna etapp omfattar ombyggnation av det s k Låghuset som har en yta på ca 17 000 kvm. I NVS uppdrag ingår samtliga tekniska installationer för värme och sanitet, komfortkyla, gas samt sprinkler.

Sahlgrenska är ett av fem sjukhus som tillsammans bildar Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). SU är ett av Europas största sjukhus med totalt 15 000 anställda, 2 100 vårdplatser, cirka 160 avdelningar och 6 miljarder kronor i årsomsättning.

Moderniseringen av Låghuset, som utgör en del av Centralkomplexet på Sahlgrenska Sjukhuset, påbörjades 2002 och kommer att vara avslutad först 2015 när den fjärde etappen är genomförd. Den tredje etapp som nu påbörjats pågår fram till sommaren 2012 och omfattar totalt nio byggnader som tillsammans bildar Låghuset.

Målsättningen med sjukhusets nybyggnads‐ och upprustningsprogram är att dagens och morgondagens verksamhet inom sjukvård, utbildning och forskning ska bedrivas i ändamålsenliga lokaler som också är flexibla och kan anpassas till framtida verksamhetskrav. Låghuset är främst avsett för öppenvårdsmottagningar och kommer att bli Sahlgrenska sjukhusets centrum för planerad öppenvård. I byggnaderna lokaliseras verksamheterna klinisk neurofysiologi, medicinsk fysik och teknik, radiologi, anestesi, uppvakning och intensivvård.

De tekniska installationer som ska utföras av NVS är omfattande och Andreas Aristiadis som är filialchef vid NVS i Mölndal menar att den erfarenhet som byggts upp vid tidigare sjukhusprojekt kommer till nytta även i detta projekt.

‐ Inom NVS finns en bred erfarenhet av stora sjukhusprojekt och de krav som ställs på installationerna avseende såväl teknik, kvalitet som projektgenomförande. Givetvis är vi glada att Veidekke Entreprenad gett oss det här förtroendet och jag ser det som en styrka att vi tillsammans med kollegorna på NVS Sprinkler kan kombinera en attraktiv helhetslösning för samtliga installationer, säger Andreas Aristiadis.

Källa: NVS Installation

Publicerad 16 december 2009

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.