Sprider kunskap om solceller med barnbok

Barnboken “Ellen och solvännerna flyttar in” är skriven med syfte att sprida kunskap om solceller och energismarta lösningar på ett lättsamt sätt. Boken ger vuxna möjlighet att, tillsammans med barn, läsa och lära om lösningar till ett av dagens mest akuta problem.

Sprider kunskap om solceller med barnbok
1KOMMA5° ger ut barnbok om solceller för att lära även nästa generation om vikten av förnybar elproduktion i hemmet. Bild: 1KOMMA5°

Boksläppet är en del av cleantech-bolaget  1KOMMA5°:s arbete för en hållbar framtid och visionen om en klimatneutral villamarknad år 2030.

1KOMMA5° vill få med sig så många som möjligt på omställningen till energismarta hushåll genom att normalisera samtal och handlingar kopplat till klimatet i så tidig ålder som möjligt. Boken är framtagen tillsammans med barnboksförfattaren Nancie Markovic och illustratören Helena Lindholm.

– Barnen är allas framtid och boken vi skapat behandlar ett ämne som för många upplevs komplicerat. En lekfull barnbok som är enkel att läsa i kombination med roliga bilder gör informationen lättare att ta in och skapar roliga minnen mellan barnet och den som läser. Vi vill att både föräldrar och barn lär sig om solenergi på ett roligt sätt, där föräldrarna kan få sig ett gott leende med ordlekar, säger Nancie Markovic, författare, Manicule.

Genom en barnbok nås familjer på ett annorlunda vis och tillsammans skapar vi en tryggare framtid för oss och våra barn. Med bokens innehåll vill 1KOMMA5° förmedla solcellerna och hjärtats magiska krafter, vilket hänvisar till energistyrningssystemet “Heartbeat” som lanserades i december på svenska marknaden.

Vi vill att både föräldrar och barn lär sig om solenergi på ett roligt sätt

– När det kommer till omställningen till energismarta hushåll ligger det stora ansvaret på makthavare, men vi får inte glömma barnen i det hela. Jag hoppas därför att boken ska bidra med ett nytt och positivt sätt att ta upp en lösning på problemet med barnen, säger Gunnar Jönsson, vd för 1KOMMA5° Sverige.

Boken understöds av BRIS och är både ISBN- och FSC-märkt.

Fakta

“Ellen och solvännerna flyttar in”

Ellen och hennes familj är solceller som ska flytta in på familjen Strömbergs tak. Det är Ellens första dag som solcell och hon lär sig en massor om hur solceller fungerar tillsammans med husets hjärta. Ellen upptäcker hennes magiska kraft och varför det är bra när regnmolnet Reinar hälsar på.

 

Publicerad 1 februari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.