Förvärv | 10 okt 2022

Sparc fortsätter investera i installationsbranschen

Sparc Group har nyligen förvärvat Stockholm Rör & Svetsteknik AB och STELKON Stockholms Elkonsult AB. Med dessa nyförvärv ingår nu 42 bolag i koncernen.

Sparc fortsätter investera i installationsbranschen
Sparc Group fortsätter växa och är nu uppe i totalt 42 bolag i koncernen. Foto: Sparc Group

– En viktig del i vår förvärvsstrategi är att titta på bolag som har potential för ökad tillväxt. Både för bolagen som vi förvärvar men också för befintliga bolag inom gruppen. Vår filosofi är långsiktig tillväxt där summan av delarna ska bli större än helheten, säger Erik Björklund, grundare och vd.

Sparc Group projekterar, installerar och optimerar värme, ventilation, el- tele- och datateknik samt larm, lås och passersystem i hela landet.

– Genom dessa förvärv utökar vi med två bolag på uppgång som breddar koncernens erbjudande, fortsätter Erik Björklund.

– Flera av våra dotterbolag har under de senaste månaderna haft omsättningsförändringar i positiv riktning. Något som kommit genom samverkan mellan andra dotterbolag där man med gemensam storlek och kompetens kunnat ta in projekt som man inte haft möjlighet till tidigare, säger Magnus Helgesson, vice vd, Sparc Group.

Källa: Sparc Group

Publicerad 10 oktober 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.