Solcellsföretaget tror på sjunkande solcellspriser

Solcellsinstallatören Otovo har presenterat ett nytt rekordresultat för andra kvartalet i år och tror på en fortsatt kostnadssänkning för solcellspaneler under den närmaste framtiden.

Solcellsföretaget tror på sjunkande solcellspriser
Solcellsföretaget Otovo tror på sjunkande priser under den närmaste framtiden. Foto: Shutterstock
Vida Wachtmeister, Sverigechef på Otovo. Foto: Otovo

– Med ytterligare ett rekord i antal installationer och en högre intäkt per kund har vi i det andra kvartalet nått rekordhöga intäkter. Med smidigare installationsprocesser och värdekedjor samt en återhämtning i försäljningen ser vi fram emot hösten, säger Vida Wachtmeister, Sverigechef för Otovo.

Årets andra kvartal innebar att företaget växte med en takt på 13 000 installerade enheter per år.

– Under kvartalet fortsatte dessutom kostnaderna för solcellspaneler och installationsarbetet att sjunka, vilket gjorde solenergi mer överkomligt för konsumenterna. Den här trenden kommer med största sannolikhet att fortsätta under den närmaste framtiden och gynna vår förmåga att konkurrera och skapa efterfrågan, fortsätter Vida Wachtmeister.

Vidare lyckades Otovo minska installationstiden avsevärt för konsumenterna. Medan situationen på den övergripande solenergimarknaden var spänd på grund av den skyhöga efterfrågan på solenergi under 2022, lyckades Otovo minska installationstiderna till i genomsnitt 2,6 månader på alla 13 marknader där företaget är verksamma (under 2022 låg tiden på över 7 månader vid topparna).

 

Källa: Otovo

Publicerad 14 juli 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.