Solcellsföretaget tror på sjunkande solcellspriser

Solcellsinstallatören Otovo har presenterat ett nytt rekordresultat för andra kvartalet i år och tror på en fortsatt kostnadssänkning för solcellspaneler under den närmaste framtiden.

Solcellsföretaget tror på sjunkande solcellspriser
Solcellsföretaget Otovo tror på sjunkande priser under den närmaste framtiden. Foto: Shutterstock
Vida Wachtmeister, Sverigechef på Otovo. Foto: Otovo

– Med ytterligare ett rekord i antal installationer och en högre intäkt per kund har vi i det andra kvartalet nått rekordhöga intäkter. Med smidigare installationsprocesser och värdekedjor samt en återhämtning i försäljningen ser vi fram emot hösten, säger Vida Wachtmeister, Sverigechef för Otovo.

Årets andra kvartal innebar att företaget växte med en takt på 13 000 installerade enheter per år.

– Under kvartalet fortsatte dessutom kostnaderna för solcellspaneler och installationsarbetet att sjunka, vilket gjorde solenergi mer överkomligt för konsumenterna. Den här trenden kommer med största sannolikhet att fortsätta under den närmaste framtiden och gynna vår förmåga att konkurrera och skapa efterfrågan, fortsätter Vida Wachtmeister.

Vidare lyckades Otovo minska installationstiden avsevärt för konsumenterna. Medan situationen på den övergripande solenergimarknaden var spänd på grund av den skyhöga efterfrågan på solenergi under 2022, lyckades Otovo minska installationstiderna till i genomsnitt 2,6 månader på alla 13 marknader där företaget är verksamma (under 2022 låg tiden på över 7 månader vid topparna).

 

Källa: Otovo

Publicerad 14 juli 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.