LSS-boende | 28 apr

Smart och hållbart LSS-boende

LSS-specialisten Emrahus har invigt sitt första LSS-boende i Oskarshamn, uppfört åt AP Omvårdnadsgruppen. Boendet är utrustat med modern, hälsofrämjande teknologi och har ritats med hjälp av en psykolog för att ge de boende en trygg och bekväm hemmiljö.

Smart och hållbart LSS-boende
Det nya LSS-boendet i Oskarshamn är utrustat med modern, hälsofrämjande teknologi och har ritats med hjälp av en psykolog för att ge de boende en trygg och bekväm hemmiljö Foto: Fredrik Ahlberg

Boendet i Oskarshamn tillhör ett av Emrahus nyaste typhus. Ett boende i två plan med en form som påminner om att radhus, för att bättre passa in i stadsmiljö. Boendet är ett certifierat passivhus, vilket innebär att det har en låg energiförbrukning, med extra täta väggar och ett sofistikerat ventilationssystem.

Väggarna och ventilationen ger extra fördelar, till exempel en ovanligt bra ljudisolering och inomhusluft med låga pollen- och partikelhalter. Utöver det anpassar sig belysningen i huset automatiskt under dagen, i både ljusstyrka och färg, för att efterlikna en vårdag – så kallad dygnsrytmbelysning. Det ska leda till högre energinivåer och bättre sömn för både hyresgästerna och personalen på boendet.

– Det är så roligt att se det här boendet stå klart här i Oskarshamn. Det är byggt med mycket kärlek och omsorg om detaljerna, och jag är övertygad om att den kommer göra stor skillnad för de boendes livskvalitet. Att det här blir det andra boendet som vi byggt åt AP Omvårdnadsgruppen gör mig också väldigt stolt, säger Robin Berkhuizen, vd på Emrahus.

Källa: Emrahus

Publicerad 28 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.