Energilagring | 3 jan 2023

Slotten som satsar på energilagring

Statens fastighetsverk har beställt energilagringssystem till två befintliga anläggningar vid Hovdala slott samt Tomarps kungsgård. Systemen ska levereras av OurLiving och är en av företagets största ordrar inom segmentet.

Slotten som satsar på energilagring
En markanläggning med solceller uppförs vid Hovdala slott i Hässleholm och nu ska den kompletteras med ett energilagringssystem. Foto: Georg Grundsten

batterier och energilagringssystem kopplat till anläggningar som uppförs av dotterbolaget Solarfuture i Sverige AB. Dels till en markanläggning med solceller vid Hovdala slott utanför Hässleholm, dels vid uppförd solcellsanläggning på Tomarps Kungsgård utanför Klippan i Skåne. Totalt är ordern värd drygt en halv miljon kronor och ska vara levererad senast under våren.

– Uppdraget är en av våra första större leveranser inom området energilagring. Energilagring är definitivt ett marknadsområde som kommer växa framöver och vi vill hela tiden ligga i framkant. Tillsammans med våra affärer med Heleneholmsskolan samt Stockholms Slott i december så visar vi med denna affär att vi tar för oss och skapar signifikant tillväxt, säger Henrik Jarl, vd för OurLiving.

 

Källa: OurLiving

Publicerad 3 januari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.