BRAND | 13 sep 2021

Sandbäckens utför installationer när Uddevallas brandstation byggs

Sandbäckens utför installationer när Uddevallas brandstation byggs
Sommaren 2023 beräknas Uddevallas nya moderna brandstation stå klar. lIllustration: Fredblad Arkitekter

Sommaren 2023 beräknas Uddevallas nya moderna brandstation stå klar. Sandbäckens rör i Uddevalla AB och Sandbäckens sprinkler väst AB har erhållit förtroendet att i ett partneringsamarbete tillsammans med Serneke, Uddevalla Kommun och Räddningstjänsten installera omfattande funktions- och fastighetstekniska lösningar.

Den nya brandstationen, som förutom kommer att utgöra basen för såväl heltids- som deltidsstyrkan inom Räddningstjänsten Mitt Bohuslän även omfatta en administrationsenhet och utbildningslokaler.  Den nya brandstationen följer riktlinjerna för ”Friska brandmän” – ren miljö i byggnationen. Riktlinjerna innebär att brandmännen bland annat ska undvika upprepad exponering av hälsofarliga ämnen och att skyddskläder och utrustning kan rengöras på ett säkert sätt.

–  Vi är mycket stolta över förtroendet att få bidra med vår kunskap och erfarenhet i att skapa en ny modern och funktionell brandstation med stort fokus på brandmännens arbetsmiljö, säger Magnus Forslund, vd, Sandbäckens rör i Uddevalla.

I Sandbäckens uppdrag ingår förutom projektering och installation av samtliga vs-installationer även leverans av en komplett kylanläggning, ett komplett tryckluftssystem, en renings- och saneringsanläggning för rengöring av brandslangar och annan utrustning.

–  Utöver detta ska vi även installera ett komplett system för andningsluftskrompressor med tillhörande ledningar för påfyllningsramp av flaskor vid rökskydd, säger Magnus Forslund.

I projektet kommer Sandbäckens dotterbolag Sandbäckens sprinkler väst AB även att leverera en komplett sprinkleranläggning till byggnadens samtliga utrymmen.  

Källa: Sandbäcken

Publicerad 13 september 2021

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.