LUNDJOBB | 2 sep 2021

​Sandbäckens utför installationer i drygt 100 lägenheter i Västra Stångby utanför Lund

Sandbäckens Rör i Lund AB har erhållit förtroendet att utföra samtliga VS-installationer i samband med exploateringen av Kv Storspoven 1 och Kv Kornknarren 1 i Västra Stångby utanför Lund. I projektet Storspoven kommer även Sandbäckens att utföra sprinklerinstallationerna genom dotterbolaget Sandbäckens Sprinkler Väst AB. Sandbäckens uppdragsgivare är Peab och slutkund är LKF (Lunds Kommuns Fastighets AB).

Stångby är ett gammalt stationssamhälle fem kilometer norr om Lund. Utgångspunkten för Västra Stångbys utbyggnad är att bebyggelsen ska vara småskalig och innehålla olika former av boende och där bebyggelsen grupperas utifrån trädgårdsstadens struktur med låga hus, trädgårdar, traditionella gator, torg och parkrum.

– Jag är mycket stolt över förtroendet och ser fram att vara en del av att skapa denna nya stadsdel. Vårt uppdrag omfattar de båda stora nyproduktionsprojekten,  vilket innebär att vi kommer att leverera kompletta VS-installationer i över 100 lägenheter tillika samtliga byggnaders övriga biutrymmen, säger Stefan Johansson, VD Sandbäckens Rör i Lund AB.

Kv Storspoven 1 kommer att omfatta en byggnad om cirka 4.000 kvm (BTA). Byggnaden kommer bestå av 50 lägenheter anpassade för äldreboende och i Sandbäckens uppdrag ingår även VS-och sprinklerinstallationerna i personalutrymmen, kontor, samlings- och träningslokaler samt förråd.

Kv Kornknarren 1 kommer att omfatta 68 lägenheter fördelade på fyra byggnader som kommer att bli mellan två till fyra våningar höga. I bottenvåningen kommer det även finnas två lokaler anpassade bland annat restaurang. Även här kommer Sandbäckens att leverera ett komplett VS-paket såväl i lägenheterna som i de gemensamma utrymmena.

De båda projekten kommer att genomföras parallellt och beräknas vara färdigställda för inflyttning under hösten 2023.

– Sedan vi etablerade oss på marknaden för mindre än ett år sedan har vi haft en fantastisk utveckling. Våra tjänster är starkt efterfrågade och vi söker kontinuerligt efter fler duktiga VS-montörer, avslutar Stefan Johansson.

Källa: Sandbäcken

Publicerad 2 september 2021

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.