Förvärv | 4 mar

Sandbäckens rör gör förvärv i Filipstad

Sandbäckens rör har förvärvat Filipstad Luftteknik AB. Företaget installerar och monterar ventilationssystem och erbjuder service samt är specialiserade inom energioptimering.

Sandbäckens rör gör förvärv i Filipstad
Rickard Juvél, grundare av Filipstad Luftteknik och Marcus Andersson, regionchef på Sandbäcken rör tar i hand på förvärvet. Foto: Sandbäcken rör

– Genom förvärvet av Filipstad Luftteknik utökar vi koncernen med ytterligare ett bolag och därmed stärker vi närvaron i Värmland och även vårt ventilationserbjudande säger Marcus Andersson, regionchef Väst Sandbäckens.

Filipstad Luftteknik startade 2007 och sysselsätter sju anställda. Kunder finns inom medelstora byggföretag, industri, kommuner och arbeten utförs i Värmland och Örebro län.

– Att tillhöra Sandbäckens innebär att Filipstad Luftteknik kan fortsätta att växa. Jag ser framemot att tillhöra en större koncern och kunna skapa projektmöjligheter ihop med andra Sandbäckensbolag, säger Rickard Juvél, grundare av Filipstad Luftteknik.

Sandbäckens skapar möjlighet för Filipstad Luftteknik att fortsätta fokusera på den växande kärnverksamheten och samtidigt ta del av synergierna av att ingå i en större installationskoncern.

Förvärvet av Filipstad Luftteknik beräknas vara slutfört under mars 2024.

Publicerad 4 mars 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.