SANDBÄCKENKÖP | 11 feb 2021

Sandbäckens får ny huvudägare

KLAR Partners Ltd har skrivit avtal med Segulah Fond V och övriga minoritetsägare om att förvärva Sandbäckens, en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av rörtekniska lösningar. Sandbäckens är KLAR Partners första förvärv i Sverige och målet är att utveckla bolaget till Nordens främsta bolag inom installation och service av fastighetstekniska tjänster.

– Jag ser fram emot att tillsammans med KLAR fortsätta bygga vidare på den fina utveckling som Sandbäckens har haft under Segulahs ägande. Vi kommer tillsammans med våra nya ägare, ledning och medarbetare fortsätta utveckla Sandbäckens starka företagskultur och framgångsrika decentraliserade arbetssätt i vår resa mot nästa nivå, säger Håkan Bergqvist, Styrelseordförande i Sandbäckens.

– Sandbäckens har haft en stark tillväxt de senaste åren och har under Segulahs ägande mer än dubblat omsättningen. Vi känner att vi nu står väl rustade för att med KLAR som ny ägare ta nästa steg i vår tillväxtresa.  säger Mats Åström, VD, Sandbäckens. Sandbäcken-koncernen omsatte 2020 cirka 1,45 miljarder SEK har idag en stark geografisk närvaro med drygt 800 anställda etablerade på närmare 30 orter i Sverige. 

Källa: Sandbäcken

Publicerad 11 februari 2021

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.