NORGE | 29 okt 2020

Samverkan centralt vid bygget ny brandstation i Lillehammer

Norska Instalcobolaget Haug og Ruud VVS har fått i uppdrag att vara med i ett samverkansprojekt vid bygget av Lillehammers nya brandstationer. Uppdraget gäller kompletta installationer av VS.

Haug og Ruud ska leverera installationer av det totala VS-systemet inklusive rör, ventilation och automation i nybyggnationen. Kunden är Betonmast Innlandet med Lillehammer kommun som beställare.

– Vi är stolta över att vara med i bygget av en sådan samhällsviktig funktion som Lillehammers nya brandstation. Vi har varit med i samverkansprojektet redan från början i projekteringen och planeringen och har på det sättet kunna föreslå lösningar som gör att projektet nu kan genomföras optimalt inom den givna ekonomiska ramen, säger Sigbjørn Dalseghagen, vd för Haug og Ruud VVS.

Den nya brandstationen i Lillehammer började att planeras redan 2010 för att hitta ett optimalt geografiskt läge. Nu går man in utförandefasen och bygget beräknas vara klart i slutet av 2021. Brandstationen kommer att vara cirka 4850 kvadratmeter och vara huvudbrandstation för Lillehammer, Gausdal och Øyer.

Publicerad 29 oktober 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.