Solenergi | 29 jun 2022

Samsters unika solhybrider sprids över landet

Samsters affärsidé är att ta fram smarta energilösningar med fokus på att ersätta fossila bränslen. Sedan 2015 har företagets unika solhybrider sålts till stora fastighetsbolag och installeras nu på olika håll runt om i landet.

Samsters unika solhybrider sprids över landet
År 2013 grundade Kent Samuelsson och Vilhelm Steier företaget Samster AB. Foto:Tommy Holl

Genom att kyla solcellerna och skicka ner värme till bergvärmehålet ökar effektiviteten på både solceller och värmepump.

– Med Samsters solhybrider gör vi bergvärmehålen varmare så att värmepumpen kräver mindre effekt. Den energi som behövs för att driva systemet tas från solen som är en fossilfri och förnybar energikälla. Med Samsters solhybrider kapar vi alltså bort massor av både energi och effekt, vilket ger en stor miljönytta. Vår drivkraft är – och har alltid varit – att göra så stor nytta för miljön som möjligt, säger Kent Samuelsson som grundade Samster 2013 tillsammans med Vilhelm Steier.

Samsters solhybrider installeras just nu framgångsrikt på flertalet av Tornets anläggningar runt om i hela landet och arbetet är igång på Hisingen i Göteborg där 288 nya bostäder får 260 solhybrider och 220 solpaneler på Tornets Fastigheter.

Tornet har framgångsrikt samarbetat med Samster via KTC genom åren. Där har Samster blivit deras solhybrids-leverantör när det gjorts nybyggnadsprojekt med bergvärme. Första gången fastighetsbolaget Tornet installerade Samsters solhybrider var 2017 på kvarteret Vetelängden i Örebro.

Samster växer och skriver nu ett nytt kapitel för företagets just nu pågående expansion med flertalet större projekt igång, bland annat på Infanteriet i Helsingborg, Lundgrens Trädgårdar i Halmstad och Skytten i Västerås. Ytterligare två stora projekt är under installation på Tallbohov Electric Village i Järfälla och Hökälla Säteri på Hisingen i Göteborg.

Källa: Samster

Publicerad 29 juni 2022

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.