Marknad | 19 jan 2023

Sammanslagning och namnbyte efter uppköp

Energiförbättring Väst AB slås ihop med Klimatteknik och bilder Enwell Göteborg. Företaget köptes upp av Enwell i maj ifjol.

Sammanslagning och namnbyte efter uppköp
Energiförbättring Väst slås ihop med Klimatteknik och bildar Enwell Göteborg. Foto: Enwell

– Vi ser verkligen fram emot att tillsammans fortsätta utveckla affärer och kundrelationer i Energiförbättrings och Klimattekniks hemmaregion. Vi är också övertygade om att vi med hjälp av deras kompetens kan förbättra våra erbjudanden inom hela koncernen, säger Martin Reinholdsson vd för Enwell-gruppen.

Enwell förvärvade Energiförbättring Väst AB i maj förra året och slås nu alltså ihop med Klimatteknik som Enwell äger sedan tidigare under det nya gemensamma namnet Enwell Göteborg. Energiförbättring Väst AB har över över 30 års erfarenhet av värme-, sol- och kyllösningar för både villa- och fastighetskunder och är sedan början av 90-talet n av de ledande entreprenörerna inom energieffektivisering i Västsverige.

Energiförbättring Västs tidigare vd, Louise Florell, kommer att leda det nya bolaget.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Enwell och fortsätta utvecklas tillsammans med en stark ägare och kompetenta kollegor. För oss känns det som ett naturligt steg att delta i ett lite större sammanhang tillsammans med Enwell-gruppen och det innebär även att vi kan addera solceller till vårt erbjudande. Framöver kommer vi bland annat att ha ett eget installationsteam för solceller, solhybrider och solfångare. Men grunden i Energiförbättring, att förbättra för att spara energi, kommer inte förändras. Det som kommer förändras är att vi ingår i en större koncern och kan arbeta mer proaktivt för att förbättra erbjudandet för våra kunder, säger Louise Florell.

Enwell har idag närmare 250 medarbetare som är verksamma från Skåne till Dalarna och har nu genomför förvärvet även stärkt sin position i västra Sverige. Företaget är ett helägt dotterbolag till Vattenfall vars strategi är att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation och kan ses som en ledande serviceleverantör av hållbara energilösningar, baserade på bergvärme och andra värmepumpslösningar samt kompletterande sol och laddlösningar för hushåll och kommersiella fastigheter. 

 

Källa: Enwell

Publicerad 19 januari 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.