Förvärv | 6 sep 2022

Samlat grepp för helhetslösningar i Dalarna

Dala Energi, Dalakraft och Malung-Sälens Elverk har tillsammans köpt upp bolaget Prosumenten AB som erbjuder helhetslösningar inom solceller, elbilsladdning och batterilagring.

Samlat grepp för helhetslösningar i Dalarna
Hedemoraföretaget Pronsumenten får nya ägare i Dala Energi, Dalakraft och Malung-Sälens Elverk. Foto: Pixabay

Förvärvet genomförs för att ytterligare öka servicen till bolagens kunder och för att kunna tillhandahålla helhetslösningar kring den energiomställning som krävs i samhället för att nå en hållbar framtid. Den kunskap, och rådgivning som finns inom respektive bolag nu kan sammanföras och på så sätt ge kunderna ännu bättre support i dessa frågor, skriver Dala Energi i ett pressmeddelande.

Prosnumenten AB har sitt äste i Hedemora. Namnet är en sammanslagning av orden producent och konsument, vilket syftar till vad en solcellsinnehavare blir.

Tidigare ägare av Prosumenten, Kjell Stålberg, kvarstår som delägare och tar en roll för att ytterligare stärka leveranser och kundsupporten. Bolaget får en ny vd i Jörgen Malmberg som får en central roll för att bygga vidare på Prosumentens kundlöfte att agera rådgivare till bostadsägarna.

– Genom att vi får starka ägare kan vi fortsätta utveckla bolaget genom den kunskap och rådgivning som finns hos dessa bolag, säger Kjell Stålberg.

Källa: Dalaenergi

Publicerad 6 september 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.