IMD | 15 jun

Samarbetsavtal om individuell mätning

Med gemensamma krafter möter Rexel Sverige AB och Ngenic AB behovet av individuell mätning och debitering (IMD) för fastighetsägare på den svenska marknaden.

Samarbetsavtal om individuell mätning
Rexel Sverige och Ngenic AB har ecknat ett samarbetsavtal kring individuell mätning och debitering. Illustration: Rexel

Individuell mätning och debitering är en nyckel till effektiva och lönsamma energisystem, som dessutom bygger en grund för energiomställning i fastigheterna.

Rexel Sverige och Ngenic AB har tecknat ett samarbetsavtal. ”Vi ser en gynnsam timing för att fördjupa vårt samarbete och förenkla för flerbostadsfastigheter att energieffektivisera”, skriver Rexel i ett pressmeddelande.

– Det här är ett naturligt nästa steg för Ngenic för att möta det kraftigt ökande behovet av våra produkter och tjänster för mätning och energioptimering. Rexel är ett fantastiskt företag och vi ser verkligen fram emot att möta marknaden som partners, med Rexels breda kunskap inom energiområdet och starka rikstäckande försäljnings-, leverans- och installationsnätverk ser vi att det här är en ”perfect match”, säger Ngenics vd Björn Berg.

Ngenics produkter och tjänster kommer att ingå i Rexels digitala tjänsteerbjudande.

– I en tid där fokus på energikostnader och behov av snabb omställning är högaktuell är det viktigt för oss att jobba med partners som Ngenic för att stärka vårt erbjudande och stödja våra kunder med smarta energilösningar, förklarar Jörgen Lundgren, chef för digitala tjänster & innovation på Rexel.

Källa: Rexel

Publicerad 15 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.