INSTALLATION | 14 okt 2021

Roden installerar i Norrtälje

Roden installerar i Norrtälje

 

Instalcobolaget Rodens värme & sanitet utför projektering och installation av vs när Norrtälje hamn får nya bostadskvarter bara 15 meter från kajkanten och med utsikt över Roslagens skärgård.

I Norrtälje hamn byggs projektet Havstornet med utsikt över hamnen och gamla Norrtälje. Det 23 våningar höga tornet rymmer 119 lägenhet och ligger längst ut på kajen, bara 15 meter ifrån vattnet. Det blir med sina 69 meter det högsta bostadshuset i landet norr om Kista. Havstornet beskrivs som ett nytt landmärke för Norrtälje med utsikt över både stad, hav och skärgård.

Rodens värme & sanitet utför entreprenaden och projekteringen för all värme- och sanitetinstallation i projektet Havstornet. En stor utmaning har varit höjden på byggnaden och de systemlösningar man genomfört för både vatten och värme.

Beställare är Index Residence som valde Rodens värme & sanitet tack vare tidigare framgångsrika produktioner och entreprenader och för Rodens lokala varumärke

Utöver projektet Havstornet har Rodens värme & sanitet även gjort vs-installation i kvarteret Brännäset som byggs precis intill Havstornet. Brännäset var det första kvarteret som uppfördes i området. Kommande kvarter för installation är kvarteret Orangeriet som är bostadsrätter med en stor gemensam vinterträdgård för odling och inomhuskänsla året om som även de ligger precis vid kajkanten av Norrtälje hamn.

Källa: Instalco

Publicerad 14 oktober 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.