Riktlinjer för värmeväxlare

Svensk Ventilation har tagit fram riktlinjer för redovisning av temperaturverkningsgrad i värmeväxlare för till- och frånluftssystem i byggnadsventilation.

 

Syftet är att verkningsgraden i värmeväxlare ska redovisas

•för relevanta och realistiska klimatförhållanden

•på ett sådant sätt att prestanda från olika tillverkare blir jämförbara.

Riktlinjerna anger att torr verkningsgrad enligt SS‐EN 308:1997 alltid ska anges när verkningsgrad för värmeväxlare redovisas. Denna verkningsgrad ska redovisas utan hänsyn till värme från fläktar. Detta krav hindrar ej att verkningsgraden också redovisas för andra temperatur- och fukttillstånd. Riktlinjerna innehåller också rekommendationer gällande redovisning av verkningsgrad i projekteringsfall samt vad som gäller för små bostadsaggregat.

Riktlinjerna finns att ladda ner från http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/svensk_ventilation/pressrelease/view/verkningsgrad-i-vaermevaexlare-769888?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=Alert&utm_content=

Källa: Svensk Ventilation

Publicerad 8 juni 2012

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.