Reliningorder till Proline

Proline har tecknat avtal med en av Sveriges större bostadsrättsföreningar, Brf Tibble i Kungsängen i Stockholm.

 

Avtalet är en totalentreprenad och omfattar relining av bostadsrättsföreningens samtliga dag- och spillvattenledningar. Ordervärdet uppskattas till 38 miljoner kronor. Projektet har beräknad start i början av 2009 och kommer att fortlöpa under en 3-4 årsperiod.  –          Vi började titta på relining för flera år sedan, det är ett stort beslut och en stor investering när vi har så många lägenheter som behöver åtgärdas. Det är dock viktigt att inte vänta för länge, innan rören är för dåliga och de stora vattenskadorna kommer. Det som gör Proline-metoden så fördelaktig för oss är att vi slipper riva ut våra redan renoverade badrum samtidigt som det innebär minimala störningar för de boende. Att helt byta ut befintliga rör skulle betyda en alltför stor åverkan på fastigheterna, för att inte tala om kostnaden, berättar Ulf Engström, ordförande i Brf Tibble. –          Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet från Brf Tibble och vi ser fram emot ett gott samarbete. Vi märker tydligt att fler och fler ser fördelarna med Prolines teknik där vi snabbt kan säkerställa funktionen för dag- och spillvattenledningar med minsta möjliga besvär för de boende, säger Asbjörn Austlid, VD, Proline AB.

Källa: Proline

Publicerad 21 september 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.