Rejlers projekterar rökgasreningsanläggning

Rejlers har fått uppdraget att medverka i projekteringen när LKAB investerar i en ny anläggning för rening av rökgaser i Svappavaara.

I samband med uppdraget öppnar Rejlers ett kontor i Gällivare.

LKAB investerar i en ny anläggning för rening av rökgaser i Svappavaara för att fortsätta minska företagets miljöpåverkan. Förutom rening av rökgaserna så tar man tillvara på energin i rökgaserna och återför den till processen. LKAB har redan världens klimatsmartaste järnmalmsprodukter med den lägsta energianvändningen för pelletsproduktion. Med rökgasrening i samtliga pelletsverk minskar miljöbelastningen ytterligare.

Rejlers har fått i uppdrag av LKAB att medverka i projekteringen av anläggningen och ska ansvara för processdesign, ventilation, kyla, el, automation och mekanik. Rejlers har även fått i uppdrag att sköta layoutsamordningen samt leda maskinsäkerhetsarbetet. Uppdraget kommer att sysselsätta åtta till tio personer under perioden fram till hösten 2013 då etapp ett ska vara klar.

I samband med uppdraget etablerar Rejlers ett kontor i Gällivare.

Källa: Rejlers

Publicerad 14 december 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.