Regin köpte i Tyskland

AB Regin har förvärvat 80 % av det tyska företaget Riccius+Sohn.

 

AB Regin, med huvudkontor i Göteborg, har förvärvat 80 % av det tyska företaget Riccius+Sohn GmbH i Berlin som ett led i en långsiktig satsning på den tyska marknaden för byggnadsautomation. Bolaget kommer även fortsättningsvis att arbeta under namnet Riccius+Sohn med Mark Riccius som VD. Riccius+Sohn startades 1955 och marknadsför produkter för värme och ventilation. Riccius+Sohn blir ett dotterbolag inom Regin-koncernen och kommer att utgöra en bas för försäljnings- och marknadsaktiviteter i Tyskland, Österrike, Schweiz, Irland och Kazakstan. Liksom AB Regin säljer och marknadsför Riccius+Sohn sina produkter via ett omfattande nätverk av distributörer och systemintegratörer.

Det nya dotterbolaget i Tyskland kommer även att spela en central roll för Regins produktutveckling inom värmeområdet. Regins koncernchef Leif Brattschöld ser förvärvet som ett viktigt steg för Regins fortsatta expansion.

– Vi finns idag på ett 40-tal marknader runt om i världen via egna dotterbolag och integratörer. Möjligheten att förvärva ett väletablerat företag gör att vi betydligt snabbare kan etablera oss på den stora tyska marknaden jämfört med om vi skulle ha startat ett försäljningsbolag från grunden. Leif Brattschöld menar att företagens produktprogram kompletterar varandra på ett bra sätt.

– Riccius+Sohn har ett intressant sortiment inom värmesidan som vi kommer att ta in i Regins program. Sedan finns det ett stort antal Regin-produkter som kommer att utöka Riccius+Sohns befintliga sortiment. Ett par exempel är regulatorerna Corrigo E och Optigo samt vårt ventilprogram. Att vi kan erbjuda produkter och lösningar med olika kommunikationsmöjligheter och även webteknik öppnar också intressanta marknadsmöjligheter.

Även Riccius+Sohns VD Mark Riccius ser stora möjligheter att flytta fram marknadspositionerna.

– Tillsammans representerar vi ett av marknadens främsta produktprogram. Sett mot bakgrund av att Tyskland de närmaste åren kommer att genomföra ett mycket stort nybyggnadsprogram innebär det att vi kan flytta fram vår marknadsposition betydligt. Samtidigt kan vi erbjuda Riccius+Sohns befintliga kunder betydligt bredare lösningar än tidigare. Jag är övertygad om att Riccius+Sohn och Regin-koncernens samlade erbjudande inom byggnadsautomation kommer att mottas positivt av marknaden.

Mark Riccius, VD Riccius+Sohn (tv), John Reed, styrelseordförande och Ekonomichef AB Regin samt (th)Leif Brattschöld, Koncernchef AB Regin.

Mark Riccius, VD Riccius+Sohn (tv), John Reed, styrelseordförande och Ekonomichef AB Regin samt (th)Leif Brattschöld, Koncernchef AB Regin.Källa: Regin

Publicerad 4 januari 2009

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.