Ramböll köpte Rörplanering

Ramböll expanderar i Örebro genom förvärv Ramböll förvärvar verksamheten i företaget Rörplanering. Genom förvärvet blir Ramböll en större aktör i Örebro och därmed attraktivare för såväl kunder som medarbetare.

Rörplanering är ett bolag med 6 anställda och en omsättning på ca 6 MSEK (2008). Bolaget bedriver konsultverksamhet inom VVS-teknik i Örebro med omnejd. Bolaget blir en ny resultatenhet inom Ramböll och chef blir Magnus Sundqvist på Rörplanering. Efter förvärvet kommer Rambölls verksamhet i Örebro att ha ca 40 anställda verksamma inom disciplinerna VVS, El, Bygg och Samhällsbyggnad.

– Inom Region Mitt har vi de senaste åren arbetat systematiskt med att bygga upp nya resultatenheter för att fler kontor ska bli multidisciplinära. Detta har varit lyckosamt då vi de senaste 5 åren ökat antalet anställda ifrån 100 till 250 medarbetare samtidigt som vi haft en god lönsamhet. Nu blir vi mer attraktiva för både kunder och medarbetare då vi adderar lokal närvaro inom VVS till vårt tjänsteutbud, säger Börje Eriksson, Regionchef Ramböll.

– Vi har varit försiktiga med förvärv under de senaste åren men ser nu goda möjligheter att göra förvärv till bra villkor och på så sätt ytterligare flytta fram våra positioner. Vi började året med att förvärva EKAB i Umeå och bearbetar nu successivt ytterligare bolag som understödjer vår tillväxtstrategi”, säger Anders Wiktorson, Affärsutvecklingschef, Ramböll.

Källa: Ramböll

Publicerad 4 maj 2009

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.