Prisade | 27 jun

Qvantum prisade ännu en gång

Det svenska värmepumpsföretaget Qvantum i Skåne har fått sin andra internationella utmärkelse för innovativ teknologi - Innovation Award vid The British Renewable Energy Awards.

Qvantum prisade ännu en gång
Svenska Qvantum har fått sin andra internationella utmärkelse för innovativ teknologi - Innovation Award vid The British Renewable Energy Awards. Foto: Johan Marklund

Qvantum fick priset för sin nyutvecklade, ultrakompakta 6 kW värmepump för lägenhetsbruk. Lägenhetsvärmepumpen är så liten att den kan rymmas under ett köksskåp och är avsedd att användas med lågtemperaturnät.

Tanken bakom lägenhetsvärmepumpen är att göra fossilfri uppvärmning tillgänglig även för alla de många miljoner som bor i gasuppvärmda lägenheter i Europas storstäder. Värmepumpen kan enkelt ersätta gaspannor och bidra till både kostnadsbesparingar och minskning av såväl NOX- som CO2-utsläpp.

– Vårt mål är att förändra hur Europas städer värms upp. Det är dags att vi slutar elda upp saker, säger företagets CCO Jesper Jarnhäll.

– Vi visade lägenhetsvärmepumpen på ISH-mässan i Tyskland i mars för första gången, och den har redan fått två internationella innovationspriser, säger Qvantums CCO Jesper Jarnhäll.

The British Renewable Energy Awards är Storbritanniens mest prestigefyllda evenemang i sitt slag. Priserna delas ut av REA (The Association for Renewable Energy & Clean Technology) som har fler än 500 medlemmar och arbetar nära det brittiska parlamentet.

Källa: Qvantum

Publicerad 27 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.