Pumpar som samarbetar

Pumpar som samarbetar

Nu utökas sortimentet av våtlöpande cirkulationspumpar från KSB AG med nya XXL-pumpar i Calio-serien. Pumparna har ett flöde på upp till 50 kubikmeter/timmen och tryck på upp till 18 meter.

Samtliga pumpar levereras med integrerade kommunikationsgränssnitt som standard, till exempel Modbus, och kan därmed bearbeta signaler från de vanligaste fastighetssystemen. Utan extra program- eller maskinvara kan två pumpar (en för drift och den andra som reserv) användas med automatisk omkoppling via tidsstyrning. Även 0-10 V styrning, extern start/stop, driftsignal och larmsystem ingår som standard.

Förutom de vanliga driftlägena med konstanttryckreglering, proportionell tryckreglering och drift med fast varvtal har den nyutvecklade driftprogramvaran en energibesparande funktion kallad Eco Mode.

Den integrerade displayen visar aktuellt flöde och momentan effektanvändning. Det flänsmonterade utförandet gör pumparna enkla att installera även i trånga utrymmen.

Pumparna är avsedda för både för kyla och värme med medietemperaturer från -10 °C till +110 °C, vilket gör dem lämpliga för flera användningsområden, exempelvis transport av värmevatten eller köldmedium och industriella cirkulationssystem. Pumparna är som standard utrustade med värmeisolering.

KSB_Calio_65-60_0004

Publicerad 19 maj 2015

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.