Primozone fick order i England

Miljöteknikföretaget Primozone har fått en order på ett komplett ozonsystem för ett helt nytt vattenverk som håller på att uppföras i York i norra England.

 

Ordern från Yorkshire Water markerar något av ett internationellt genombrott för Primozone och företagets serie av nyutvecklade innovativa och högeffektiva ozongeneratorer. De producerar mycket mer ozon och förbrukar avsevärt mindre energi än andra ozongeneratorer på marknaden.

Det nya vattenverk som just nu är under uppförande i York i norra England kostar totalt 16 miljoner pund, drygt 170 miljoner kronor. Det blir ett av Europas mest moderna och effektiva vattenverk och kommer att tillhandahålla rent dricksvatten – ungefär 35 miljoner liter per dag – till Yorks invånare fr o m år 2013. Primozone, en svensk tillverkare av ‘nästa generations’ effektiva och energisnåla ozongeneratorer för rening av vatten, har i konkurrens med avsevärt större aktörer fått förtroendet av leverera ett komplett ozonsystem till detta nya vattenverk, som heter Acomb Landing.

Det kompletta ozonsystem som Primozone har fått beställning på kommer att användas för att rena dricksvattnet från bekämpningsmedel från jordbruken i trakten. Systemet innefattar inte bara företagets nya supereffektiva och energisnåla ozongeneratorer utan även styrsystem, mätinstrument, inlösnings/reaktionstankar, ozondestruktorer m m.  

Primozones lösning för rening av vatten med ozon var specifikt efterfrågad av såväl Yorkshire Water som entreprenören AECOM, som det bästa av alla tillgängliga alternativ. Projektet Acomb Landing påbörjades i maj i år och kommer att ta cirka 20 månader att slutföra. Primozone kommer att leverera sina ozonsystem i januari 2012.

Källa: Primozone

Publicerad 19 december 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.