POLISBYGGE | 2 jun 2021

Polisjobb åt Caverion

Polisjobb åt Caverion
Den nya polisanläggningen kommer att byggas i Kirunas nya centrum och kommer att klassas som Miljöbyggnad silver. Illustration: Stark arkitekter

Samhällsomvandlingen i Kiruna har pågått under en lång tid, och många offentliga och kommersiella lokaler har flyttats, för att skapa mark och plats för malmbrytning. Nu bygger LKAB och Peab bland annat ett nytt polishus i Kiruna.

Den nya polisanläggningen kommer att byggas i Kirunas nya centrum och kommer att klassas som Miljöbyggnad silver. Byggföretaget Peab har valt Caverion som samarbetspartner gällande tekniska lösningar, inkluderat BMS-system för styrning i byggnaden, brandskydd, kyla, el, ventilation och vs.  

– Vi är stolta över att få vara delaktiga i Kirunas samhällsomvandling, det är både intressant och utmanande. Det nya polishuset är ett spännande projekt där en modern anläggning som inrymmer det mesta växer fram. Det känns tryggt att ha en stor aktör som Caverion på installationssidan”, säger Susanne Hallberg, Peabs regionchef för Norra Norrland.

– Att utveckla hållbara och smarta omgivningar och förutsättningar i urbana miljöer ingår i våra uppdrag varje dag, men sällan är vi delaktiga i en stadsflytt. Även ur globalt perspektiv är det här en exceptionell omvandling och vi är glada att vara en del av både den och att tillsammans med Peab bygga säkra och moderna utrymmen för Polismyndigheten. Det känns bra att bidra med modern fastighetsautomation som via Caverions eget BMS-system skapar synergier mellan våra tekniska lösningar vilket ger energieffektiva byggnader och hållbara avtryck”, säger Juha Mennander, vd, Caverion Sverige.

I den historiska samhällsomvandlingen av Kiruna, Sveriges nordligaste stad, kommer cirka 6 000 invånare av totalt 19 000 att behöva flytta. Det är nödvändigt för gruvföretaget LKAB, som ägs av den svenska staten, att skapa mer mark för sin malmbrytning. På sikt kommer den nuvarande stadskärnan att fasas ut och det nya, utvecklade centrumet kommer att vara på plats. Beställare i det här projektet är Peab, på uppdrag av LKAB, och slutkunden är SBB (Samhällsbyggnadsbolaget).

Den nya polisstationen med fyra våningar förväntas vara klar våren 2023.

 

Källa: Caverion

Publicerad 2 juni 2021

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.