POLISBYGGE | 2 jun 2021

Polisjobb åt Caverion

Polisjobb åt Caverion
Den nya polisanläggningen kommer att byggas i Kirunas nya centrum och kommer att klassas som Miljöbyggnad silver. Illustration: Stark arkitekter

Samhällsomvandlingen i Kiruna har pågått under en lång tid, och många offentliga och kommersiella lokaler har flyttats, för att skapa mark och plats för malmbrytning. Nu bygger LKAB och Peab bland annat ett nytt polishus i Kiruna.

Den nya polisanläggningen kommer att byggas i Kirunas nya centrum och kommer att klassas som Miljöbyggnad silver. Byggföretaget Peab har valt Caverion som samarbetspartner gällande tekniska lösningar, inkluderat BMS-system för styrning i byggnaden, brandskydd, kyla, el, ventilation och vs.  

– Vi är stolta över att få vara delaktiga i Kirunas samhällsomvandling, det är både intressant och utmanande. Det nya polishuset är ett spännande projekt där en modern anläggning som inrymmer det mesta växer fram. Det känns tryggt att ha en stor aktör som Caverion på installationssidan”, säger Susanne Hallberg, Peabs regionchef för Norra Norrland.

– Att utveckla hållbara och smarta omgivningar och förutsättningar i urbana miljöer ingår i våra uppdrag varje dag, men sällan är vi delaktiga i en stadsflytt. Även ur globalt perspektiv är det här en exceptionell omvandling och vi är glada att vara en del av både den och att tillsammans med Peab bygga säkra och moderna utrymmen för Polismyndigheten. Det känns bra att bidra med modern fastighetsautomation som via Caverions eget BMS-system skapar synergier mellan våra tekniska lösningar vilket ger energieffektiva byggnader och hållbara avtryck”, säger Juha Mennander, vd, Caverion Sverige.

I den historiska samhällsomvandlingen av Kiruna, Sveriges nordligaste stad, kommer cirka 6 000 invånare av totalt 19 000 att behöva flytta. Det är nödvändigt för gruvföretaget LKAB, som ägs av den svenska staten, att skapa mer mark för sin malmbrytning. På sikt kommer den nuvarande stadskärnan att fasas ut och det nya, utvecklade centrumet kommer att vara på plats. Beställare i det här projektet är Peab, på uppdrag av LKAB, och slutkunden är SBB (Samhällsbyggnadsbolaget).

Den nya polisstationen med fyra våningar förväntas vara klar våren 2023.

 

Källa: Caverion

Publicerad 2 juni 2021

På nytt jobb

Klas Tauberman har anställts som elkonsult. Han kommer från ELK Göteborg.
Alexander Bäck har anställts som vvs-konsult hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Han kommer från Newton.
Marie Fossum Strannegård har utsetts till ny vd för IVL Svenska Miljöinstitutet.
Gunnar Linder har utsetts till ny chef för WSP Systems, installationskonsultdelen.
Per Johansson har utsetts till vd för Climat80 Entreprenad AB, Malmö. Han kommer från Nordomatic.
Kent Edvardsson har anställts som säljansvarig i Stockholmsdistriktet hos Watt Heating AB med ansvar för Stockholm, Sundsvall, Örebro, Linköping. Han kommer från Bravida.
Andreas Behm Fredin har utsetts till chef för division Konstruktion & installation hos Tyréns AB, Stockholm.
Jakob Jamot har utsetts till teknisk chef hos Free Energygruppen, med placering i Göteborg. Han kommer från Azelio
Tobias Eriksson har utnämnts till ansvarig för affffärsområde Öst hos Instalco. Han efterträder Peter Westman som övergår till en konsultroll inom Instalco.
Magnus Petersson har utsetts till försäljnings- och marknadschef hos Beulco Armaturs AB, Helsingborg. Han kommer från annan bransch. Peter Lönnbrink har anställts som konstruktör
Simon Nilsson har anställts som ingenjör för arbete med energieffektivisering på Leosol Energi AB. Han kommer från Boliden Mineral.
Elin Öman har anställts som projektledare hos Eon Energilösningar AB, Stockholm. Hon kommer från studier.
Johan Nyhlén har anställts som försäljningsingenjör hos Nicotra Gebhardt AB, region Väst. Han kommer från ebmpapst.
Lennart Lifvenhjelm har anställts som teknikansvarig på Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Vasakronan.
Patrik Vinsa har utnämnts till vice vd med operativt ansvar för hela serviceverksamheten på samtliga nio orter där Indoor är verksamt med lokalkontor.
Patrik Armborsth har utsetts till avdelningschef hos Indoor Energy Services Sweden AB i Stockholm. Han kommer från Exhausto.
Niclas Mantinieks har utsetts till vd för Sandbäckens Brandskydd AB, Stockholm. Han kommer från Presto.
Per-Eric Hjelmer har anställts på Aquademica AB:s inomhusmiljögrupp i Stockholm. Han kommer från Tyréns.
Erik Svensson har utsetts till platsansvarig hos VVS Tjänst Sverige AB i Kalmar. Han kommer WSP.
Niclas Lööf har tillträtt som nyckelkundsansvarig med placering i Göteborg. Han kommer från Carrier.
Mushtak Alshamary har anställts som nyckelkundsansvarig med placering i Göteborg. Han kommer från Caverion.
Per Sandsjö har anställts som nyckelkundsansvarig med placering i Lidköping. Han kommer från Roth Sverige.
Richard Schöniger har tillträtt som nyckelkundsansvarig på Panasonic Heating and Cooling med placering i Jönköping. Han kommer från Dahl Sverige.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Energi & Miljö Nyhetsbrev

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att Energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.