INOMHUSKLIMAT | 25 maj 2022

Plåtkanaler för lufttransport gav Hallströms kunglig medalj

Sju företagare i Sverige har fått ta emot näringslivsmedaljer av H.K.H. Prins Carl Philip. En av medaljörerna är Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder, som tillverkar kanaldelar för transport av luft.

Plåtkanaler för lufttransport gav Hallströms kunglig medalj
Nils-Åke Hallström, Hallströms Verkstäder, har fått näringslivsmedalj från prins Carl Philip. Foto Anders Wiklund / TT

Hallströms Verkstäder har genom åren tillverkat plåtprodukter av alla slag, från gengasaggregat till mulltoaletter, men nu koncentrerar man sig på kanaler och kanaldelar för transport av luft för att förbättra inomhusklimatet, inte minst i industrimiljöer.

Näringslivsmedaljen som i år sju företagare fått motta. Foto Jonas Ekströmer

Nils-Åke Hallström är tredje generation i familjeföretaget som fortfarande har sitt centrum i det jämtländska Nälden. Med cirka 150 anställda och upp mot 400 miljoner kronor i omsättning är man en av bygdens största arbetsgivare.

– För att målmedvetet ha fortsatt utvecklingen av familjeföretaget in i en högteknologisk tid, så lyder motiveringen berättar Kjell Blückert, Kungl. Patriotiska Sällskapets ständige sekreterare.

Generationsskiften i familjeföretag innebär alltid utmaningar. När Nils-Åke Hallström vid företagets 100-årsjubileum blickade tillbaka sammanfattade han sitt framgångskoncept i tre delar: ”var skuldfri, rensa i produktsortimentet och låt återförsäljarna tjäna pengar”.

– Det känns jättekul på alla sätt och vis att få en uppskattning för det jag har gjort under alla år, inte roligt bara för mig utan för alla som arbetar här och för min familj, säger medaljören Nils-Åke Hallström. Jag är väldigt stolt över företaget som det ser ut nu.

Publicerad 25 maj 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.