INOMHUSKLIMAT | 25 maj 2022

Plåtkanaler för lufttransport gav Hallströms kunglig medalj

Sju företagare i Sverige har fått ta emot näringslivsmedaljer av H.K.H. Prins Carl Philip. En av medaljörerna är Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder, som tillverkar kanaldelar för transport av luft.

Plåtkanaler för lufttransport gav Hallströms kunglig medalj
Nils-Åke Hallström, Hallströms Verkstäder, har fått näringslivsmedalj från prins Carl Philip. Foto Anders Wiklund / TT

Hallströms Verkstäder har genom åren tillverkat plåtprodukter av alla slag, från gengasaggregat till mulltoaletter, men nu koncentrerar man sig på kanaler och kanaldelar för transport av luft för att förbättra inomhusklimatet, inte minst i industrimiljöer.

Näringslivsmedaljen som i år sju företagare fått motta. Foto Jonas Ekströmer

Nils-Åke Hallström är tredje generation i familjeföretaget som fortfarande har sitt centrum i det jämtländska Nälden. Med cirka 150 anställda och upp mot 400 miljoner kronor i omsättning är man en av bygdens största arbetsgivare.

– För att målmedvetet ha fortsatt utvecklingen av familjeföretaget in i en högteknologisk tid, så lyder motiveringen berättar Kjell Blückert, Kungl. Patriotiska Sällskapets ständige sekreterare.

Generationsskiften i familjeföretag innebär alltid utmaningar. När Nils-Åke Hallström vid företagets 100-årsjubileum blickade tillbaka sammanfattade han sitt framgångskoncept i tre delar: ”var skuldfri, rensa i produktsortimentet och låt återförsäljarna tjäna pengar”.

– Det känns jättekul på alla sätt och vis att få en uppskattning för det jag har gjort under alla år, inte roligt bara för mig utan för alla som arbetar här och för min familj, säger medaljören Nils-Åke Hallström. Jag är väldigt stolt över företaget som det ser ut nu.

Publicerad 25 maj 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.