Chefredaktör | 24 jan 2018

Peter Olofsson ny chefredaktör för Energi & Miljö

Peter Olofsson ny chefredaktör för Energi & Miljö
Peter Olofsson, ny chefredaktör för Energi & Miljö.

Peter Olofsson tar 5 februari över som ny chefredaktör för tidningen Energi & Miljö. Han efterträder Ingar Lindholm som lämnar tidningen efter tio år och övergår till annan verksamhet.

Energi & Miljö ges ut av Energi- och miljötekniska föreningen, sedan 1909 den största personföreningen i svensk byggsektor.

– Tidningens läsare är främst våra 7 000 medlemmar, en positiv blandning av ingenjörer, tekniker, studenter, forskare, säljare och andra som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader, säger Harry Swartz, föreningens styrelseordförande.
Energi & Miljö är en anrik och väl etablerad tidning som bland annat syftar till att utveckla läsarna i det dagliga arbetet.

– Min förhoppning är att läsarna också i fortsättningen ska få en aha-upplevelse när tidningen kommer i brevlådan. Vissa förändringar kommer förstås att ske men utgångspunkten är att läsarna även framöver ska känna igen sig i den bra journalistiken, konstaterar Peter Olofsson.

Peter Olofsson har en gedigen erfarenhet av byggsektorn efter arbete inom ett flertal branschorganisationer, PR-byråer och industriföretag där han jobbat med journalistik, kommunikation och marknadsföring.

– Vi ser framtiden an med tillförsikt, slutar Harry Swartz.

Publicerad 24 januari 2018

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.