Energieffektivisering | 2 mar 2023

Partnerskap för energieffektivisering

Ett internationellt partnerskap har ingåtts mellan Caverion och teknikföretaget Climacheck inleds. Caverions befintliga lösning för automatisering av kyl- och värmepumpsystem, Caverion iTop, kommer att använda Climachecks teknik för att analysera data och förbättra energieffektiviteten för Caverions kunder.

Partnerskap för energieffektivisering
Caverion och Climacheck har ingått ett partnerskap kring energieffektivisering. Foto: Caverion

Caverions kylautomatiseringslösning Caverion iTop används i hundratals detaljhandelsbutiker, fastigheter och logistikcenter runt om i Norden.

Bland annat mäter Climachecks lösning effektiviteten av och prestandakoefficienten (COP) för kylsystemet. Kunderna kan därmed använda de ”Climacheck-verifierade” analysresultaten för att ta bättre beslut, till grund för energibesparingar och klimatmål.

– Att spara energi och fatta energismarta beslut är en viktig prioritering för alla våra kunder. Med hjälp av Climacheck kan vi erbjuda våra kunder verifierade, detaljerade analyser och faktabaserade råd för att kyl- och värmepumputrustningen ska nå optimal prestanda. Vi ser stora möjligheter i det här partnerskapet, som kommer att bidra till att skapa hållbara effekter för våra kunder, säger Kari Sundbäck, chef för tjänster, lösningar, digitalt och hållbarhet på Caverion.

ClimaCheck analyserar de data som samlas in av Caverions automationsteknik för att utföra verifieringen utan att kräva ytterligare komponenter eller besök på plats.

– Caverion är vår första partner som kan leverera den integrerade molnbaserade automationslösningen samt tjänster för energiprestanda för att säkerställa att kylutrustningen fungerar optimalt under hela sin livslängd, säger Niklas Berglöf, vd ClimaCheck.

Källa: Caverion

Publicerad 2 mars 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.