Paroc flyttar tillverkning från Finland till Sverige

Paroc Group har beslutat att flytta tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter från Finland till fabrikerna i Hällekis och Skövde.

Detta på grund av att hyreskontraktet för Parocs anläggning i Villmanstrand upphör. All produktion i Villmanstrand flyttas till Parocs övriga produktionsorter senast i slutet av 2016. Omflyttningen kommer att skapa 100 nya arbetstillfällen, varav cirka 30 i Sverige.

Parocs hyreskontrakt för tomtmarken i Villmanstrand löper ut 2019 på grund av att fabriken ligger på en kalkstensfyndighet som uthyraren, Nordkalk, planerar att utnyttja. Detta får till följd att Paroc flyttar all tillverkning från Villmanstrand till övriga produktionsorter i Finland och Sverige. Flytten innebär att 100 nya arbetstillfällen skapas på dessa produktionsorter, varav cirka 30 i Hällekis och Skövde. Tjänsterna kommer i första hand att erbjudas den personal som förlorar sin tjänst i Villmanstrand.

-Att flytta vår tillverkning av teknisk isolering och akustikprodukter till Sverige är den bästa lösningen för oss i den här situationen eftersom vi redan har produktionskunnandet och viss produktionsutrustning i våra fabriker i Hällekis och Skövde. Åtgärderna är naturligtvis mycket olyckliga för vår anläggning i Villmanstrand i Finland, säger Kari Lehtinen, koncernchef på Paroc Group.

– Att flytta vår tillverkning av teknsk isolering och akustikprodukter till Sverige är den bästa lösningen för oss i den här situationen eftersom vi redan har produktionskunnandet och viss produktionsutrustning i våra fabriker i Hällekis och Skövde.

Som en följd av omstruktureringen kommer Paroc att investera 7 miljoner euro i Hällekis och Skövde. Tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter kommer successivt, från slutet av 2013 fram till slutet av 2014, att flyttas till Hällekis och Skövde. Paroc bedömer att dessa förändringar kommer att skapa cirka 25 nya arbetstillfällen i Hällekis och 5 i Skövde.

Källa: Paroc

Publicerad 30 maj 2013

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.