Satsning | 15 feb

Östgötar satsar på energirenovering

Wilzéns i Linköping satsar på energirenovering och startar nu ett helt nytt bolag - Wilzéns Green som ska driva fram och utveckla nya hållbara affärsmodeller och metoder för energirenovering.

Östgötar satsar på energirenovering
Magnus Lindberg och Andreas Wilzén satsar nu stort på energirenovering genom det nya bolaget Wilzéns Green. Foto: Wilzén.

Wilzéns är en privatägd företagsgrupp med huvudkontor i Linköping som har företag inom bygg, markarbete, fastigheter och måleri som startade år 2000.

– Fastighetssektorn står för en stor del av landets klimatpåverkan, och här ser jag att Wilzéns Green kan bidra till att göra fastighetssektorn mer energieffektiv genom att uppdatera fastighetens uppvärmning, ventilation och fasad. Vi kommer att erbjuda allt från energiutredningar och enklare energirenoveringar till kompletta totalentreprenader med patenterad metod där vi tar ett helhetsgrepp om fastighetens energiförbrukning och klimatskal, säger Magnus Lindberg som ska driva och utveckla det nya verksamhetsomårdet.

För att kunna göra största möjliga klimatnytta kommer Wilzéns primärt att arbeta med flerbostadshus och en metod som kan leverera en energibesparing på mellan 60–80 procent, samtidigt som fastighetens klimatskal förnyas. Bolaget erbjuder en tydlig process och metod som hjälper fastighetsägaren att lönsamt uppgradera sina fastigheter.

Källa: Wilzéns

Publicerad 15 februari 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.