Satsning | 15 feb

Östgötar satsar på energirenovering

Wilzéns i Linköping satsar på energirenovering och startar nu ett helt nytt bolag - Wilzéns Green som ska driva fram och utveckla nya hållbara affärsmodeller och metoder för energirenovering.

Östgötar satsar på energirenovering
Magnus Lindberg och Andreas Wilzén satsar nu stort på energirenovering genom det nya bolaget Wilzéns Green. Foto: Wilzén.

Wilzéns är en privatägd företagsgrupp med huvudkontor i Linköping som har företag inom bygg, markarbete, fastigheter och måleri som startade år 2000.

– Fastighetssektorn står för en stor del av landets klimatpåverkan, och här ser jag att Wilzéns Green kan bidra till att göra fastighetssektorn mer energieffektiv genom att uppdatera fastighetens uppvärmning, ventilation och fasad. Vi kommer att erbjuda allt från energiutredningar och enklare energirenoveringar till kompletta totalentreprenader med patenterad metod där vi tar ett helhetsgrepp om fastighetens energiförbrukning och klimatskal, säger Magnus Lindberg som ska driva och utveckla det nya verksamhetsomårdet.

För att kunna göra största möjliga klimatnytta kommer Wilzéns primärt att arbeta med flerbostadshus och en metod som kan leverera en energibesparing på mellan 60–80 procent, samtidigt som fastighetens klimatskal förnyas. Bolaget erbjuder en tydlig process och metod som hjälper fastighetsägaren att lönsamt uppgradera sina fastigheter.

Källa: Wilzéns

Publicerad 15 februari 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.