Förvärv | 12 jun 2023

Örebroföretag får ny ägare

Curant Klimat AB grundades 2003 och säljer högkvalitativa klimatprodukter med tillhörande teknisk rådgivning. Nu förvärvas bolaget av Herenco Invest.

Örebroföretag får ny ägare
Curant Klimat har fått nya ägare i Herenco Invest. Foto: Herenco Invest

Curant Klimat AB är baserade i Örebro och är en bred klimatpartner med teknisk kompetens för inomhusklimat gällande både värme och kyla. Produktportföljen består av bland annat radiatorer, konvektorer, fläktluftvärmare och luftridåer.

– Det här är ytterligare en satsning på energieffektivitet, hållbarhet och klimatet i rummet. Curant Klimat passar bra ihop med våra övriga bolag och de stärker och utvecklar vårt erbjudande. Vi ser framemot att utveckla bolaget vidare tillsammans med teamet på plats i Örebro, säger Ulf Rostedt, vd Herenco Invest.

Företaget verkar i hela Sverige och har bland annat levererat klimatlösningar till Polishuset i Kiruna, Rättscenter i Örebro och PostNord i Norrköping.

– Herenco är en trygg och stabil ägare som kommer hjälpa oss att utvecklas i den kurs vi har, det vill säga som en klimatpartner med teknisk kompetens. Känslan är att vi delar grundvärderingar med familjär företagskultur, engagemang och att utveckla personal på alla positioner i företaget, säger Johan Lindholm, Curant Klimat AB.

Curant Klimat har om en omsättning på 80 miljoner och har 17 anställda.

Källa: Herenco Invest

Publicerad 12 juni 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.