utbildning | 30 maj 2022

Omexom har invigt första institutet i Norden

Omexom har öppnat sitt första institut i Norden. Här kan montörer, arbetsledare, platschefer, tekniska planerare och projektledare utbildas i allt från inledande elutbildningar till avancerade specialistkurser. Institutet ligger i Eksjö i Småland.

Omexom har invigt första institutet i Norden
Omexom har startat sitt första utbildningsinstitut i Norden. Detta ligger i Eksjö. Foto: Omexom

Omexom Institute i Eksjö blir Omexoms tolfte institut i världen, med motsvarigheter i bland annat Tyskland, Brasilien, Nya Zeeland och Nederländerna. Två liknande Omexom-institut förbereds i Norden, ett i Finland och ett i Norge.

– Med vårt nya utbildningscenter ser vi möjligheten att utveckla och uppdatera vårt teams kompetens och även dra nytta av ett effektivt onboarding-program för nya medarbetare som ansluter sig till Omexom-nätverket i Sverige. Det är också en privilegierad plats att cementera ett av våra främsta löften, en stark säkerhetskultur, säger Philippe Guérin, vd Infratek Sverige AB som utgör en del av varumärket Omexom i Sverige.

Initialt erbjuder Omexom Institute kurser internt för Omexoms 18 affärsområden och 600 specialister i Sverige, men planen är att även erbjuda kurser till externa företag och tekniska skolor inom kort.
– I våra utbildningslokaler har vi investerat i ett komplett utbud av utrustning för att erbjuda utbildning i allt från praktisk ellära till ESA och AMS. Vi har även satt upp riktiga kabelskåp och en sekundär transformatorstationsmiljö för att simulera situationer identiska med det arbete vi möter i verkligheten, säger Mathias Hällerå som är ansvarig utbildningssamordnare för Omexom-institutet i Eksjö.

Källa: Omexom

Publicerad 30 maj 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.