Solenergi | 15 jan

OKQ8:s första sjukhusinstallation

OKQ8 Sunday har genomfört sin första solcellsinstallation i sjukhusmiljö. Det är Norrlands universitetssjukhus i Umeå som fått en anläggning på 323 kilowatt med en beräknad årsförbrukning på 265 000 kWh.

OKQ8:s första sjukhusinstallation
OKQ8 har gjort sin första installation av solceller i sjukhusmiljö på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Foto: Region Västerbotten

Caverion är totalentreprenör för sjukhusrenoveringen och har anlitat OKQ8 för solcellsinstallationen. Det är OKQ8 SunDays första installation vid ett sjukhus och projektet mötte snabbt på  nya typer av utmaningar. Känsliga patientgrupper var inlagda på våningen under taket där solpanelerna skulle monteras, vilket bidrog till en extra känslig miljö där stor hänsyn behövde visas och låg ljudnivå behövde hållas.

– Detta har varit ett roligt och utmanande projekt rakt igenom och vi är mycket stolta över resultatet som visar att vi kan leverera till alla typer av företag och organisationer, säger Viktor Bergh, Key Account Manager på  OKQ8 SunDay.

Utöver solpanelerna på taket har man även satt upp elbilsladdare för sjukhusets besökare.

Källa: OKQ8

Publicerad 15 januari 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.