Hållbarhet | 8 sep 2022

Nytt samarbete för koldioxidneutrala fastigheter

ABB och Caverion har inlett ett samarbete för att påskynda utvecklingen av energieffektiva och hållbara byggnader. Syftet med samarbetet är att gemensamt erbjuda kunderna avancerade, smarta lösningar för att uppnå koldioxidneutrala fastigheter och för att nå sina hållbarhetsmål.

Nytt samarbete för koldioxidneutrala fastigheter
Caverion och ABB har idag tillkännagivit ett avtal för att påskynda utvecklingen av energieffektiva och hållbara byggnader. Foto: Caverion

– Avtalet med Caverion är ett bevis på ABB:s pågående engagemang att möjliggöra ett koldioxidneutralt samhälle genom samarbetets kraft. Våra gemensamma styrkor kommer att göra det möjligt för kunder i Norden och andra områden att ännu snabbare dra nytta av det senaste inom innovativ, smart byggteknik i enlighet med deras individuella hållbarhetskrav, säger Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.

Genom att sammanföra ABB:s tekniska lösningar med Caverions hållbara lösningar och förmåga att integrera system, kommer båda företagens utbud att utökas i Finland, Baltikum, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland samt Österrike. Det kompletterande utbudet kan nyttjas i både nya byggnader och vid moderniseringar för att möjliggöra mer automatiserade, intelligenta och hållbara fastigheter i linje med kundernas ökande krav. Optimala förhållanden i smarta fastigheter ökar också slutanvändarnas välbefinnande och tillfredsställelse.

– Vi på Caverion vill skapa ett hållbart avtryck hos våra kunder via våra tjänster. Vi är glada över att utöka vårt samarbete med ABB eftersom vi har gemensamma mål för ett hållbart, koldioxidneutralt samhälle. Tillsammans kommer vi att förse våra kunder med toppmoderna lösningar för energieffektiva och hållbara byggnader, säger Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige.

Källa: Caverion

Publicerad 8 september 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.