NVS konverterar i Umeå

NVS konverterar 140 lägenheter i Umeå från el till fjärrvärme.

 
Ett helt bostadsområde i Umeå med 140 lägenheter ska konverteras från direktverkande el till fjärrvärme. NVS i Umeå är generalentreprenör för projektet. Bostadsområdet ligger på Böleäng strax utanför Umeå och består av lägenheter och radhus med en uppvärmd yta på totalt 14 000 kvadratmeter. NVS i Umeå omsätter runt 75 miljoner kronor och ordern är en av filialens största.
 
Ordersumman för NVS är ca 13 miljoner kronor. I generalentreprenaden ingår konvertering från direktverkande el, sekundärkulvert inklusive schaktarbeten och två nya undercentraler. Gamla elradiatorer och elektriska varmvattenberedare ersätts av nya vattenburna radiatorer och värmeväxlare för varmvatten. Arbetet påbörjades i augusti och hela projektet ska vara klart i september 2012.
 
6 – 8 montörer kommer att vara sysselsatta i projektet, som är ett av de största i sitt slag i Umeå. För bostadsrättsföreningen innebär konverteringen en relativt hög initial kostnad, men på sikt är det en lönsam investering eftersom underhållskostnaden minskar och fjärrvärmepriset är lägre än elpriset. Miljövinsterna är också betydande.
 
Göran Ahlfeldt, filialchef vid NVS i Umeå, berättar att NVS har hjälpt bostadsrättsföreningen med budgetförslag sedan början av 2010.
 
– Sedan tecknade vi ett incitamentavtal med bostadsrättsföreningen, som innebär att vi delar på ekonomiska risker och möjligheter.  Vårt arbete underlättas av att vi redan på ett tidigt stadium varit med i planeringen.  

Källa: NVS

Publicerad 6 september 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.