NVS installerar sprinkler i nytt jätteprojekt i Malmö

I centrala Malmö har utvecklingen av Triangelområdet nu inletts. Det handlar om ett jätteprojekt som byggbolaget NCC driver i egen regi med bland annat en ny galleria, kontor och bostäder. NVS Sprinkler i Malmö har fått uppdraget att projektera och installera sprinkler i garage, galleria, restauranger och kontor. Även Sydtotal har ett stort uppdrag i projektet.

 

För NVS Sprinkler är ordersumman närmare 8 miljoner kronor. Mellan 4 och 6 montörer kommer att sysselsättas. NVS har varit engagerade i projekteringsarbetet från början och har varit med om att utföra beskrivningar, tekniska lösningar och handlingar för utformning av brandsläcksystemet. Installationsarbetet beräknas starta i april nästa år och hela projektet ska vara klart sommaren 2013.

Det nya kvarteret omfattar flera sammanbyggda fastigheter med galleria i två plan, kontor i fyra plan och bostäder i 19 plan. Dessutom byggs ett underjordiskt parkeringsgarage i två plan. Området ligger intill den nya tågstationen vid Citytunnelns norra uppgång. Den nya gallerian som omfattar 12 000 kvadratmeter byggs samman med den befintliga gallerian. Till detta kommer nära 5 000 kvadratmeter ny kontorsyta och 200 nya bostäder. Hela byggnadsprojektet omfattar cirka 27 000 kvadratmeter.

Thomas Hyllén Olsson, platschef NVS Sprinkler, berättar att projektet både är spännande, stort och ställer tuffa installationskrav.

– Tekniken är  den vedertagna med traditionella sprinklersystem. Utmaningen ligger i den totala omfattningen på alla installationer. Det gäller att skapa ett väl fungerande system tillsammans med övriga installatörer. Att vi själva har utformat handlingarna är en stor fördel liksom att vårt systerföretag också är engagerade i projektet.

Källa: NVS

Publicerad 19 oktober 2011

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.