NVS installerar i Vetlanda

Närmare 80 lägenheter och en förskola i Vetlanda får nu miljövänlig uppvärmning med fjärrvärme. Som extra bonus får samtliga lägenheter även riktigt bredband via fiberkanal indraget. NVS är totalentreprenör för projektet. Beställare är Witalabostäder. Bostadsområdet ligger i centrala Vetlanda.

NVS ansvarar för både schakt, ventilation, bygg och el och ordersumman uppgår till cirka 12 miljoner kronor. De installationer som utförs är fjärrvärmecentral och kulvertar för värme och varmvatten samt radiatorer. Arbetet startade i slutet av maj med schaktarbeten och rörinstallationer i några tomma testlägenheter. Hela projektet ska vara klart i mitten av november.

‐ Vi drar värmeslingorna i de gamla ventilationsrören i bjälklaget. En speciallösning som vi inte använt tidigare, berättar Hans Nilsson, filialchef vid NVS i Vetlanda. Vi har gjort provinstallationer och det har fungerat bra.

Eftersom projektet utförs under mycket kort tid och alla hyresgäster bor kvar i lägenheterna under byggtiden krävs en noggrann planering.

‐ Det blir en utmaning att planera och genomföra uppdraget med så lite olägenheter som möjligt för de boende, säger Hans Nilsson. Vi har täta kontakter med hyresgästerna för att få det att fungera så smärtfritt som möjligt.

Källa: NVS

Publicerad 29 augusti 2012

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.