NVS installerar i Vetlanda

Närmare 80 lägenheter och en förskola i Vetlanda får nu miljövänlig uppvärmning med fjärrvärme. Som extra bonus får samtliga lägenheter även riktigt bredband via fiberkanal indraget. NVS är totalentreprenör för projektet. Beställare är Witalabostäder. Bostadsområdet ligger i centrala Vetlanda.

NVS ansvarar för både schakt, ventilation, bygg och el och ordersumman uppgår till cirka 12 miljoner kronor. De installationer som utförs är fjärrvärmecentral och kulvertar för värme och varmvatten samt radiatorer. Arbetet startade i slutet av maj med schaktarbeten och rörinstallationer i några tomma testlägenheter. Hela projektet ska vara klart i mitten av november.

‐ Vi drar värmeslingorna i de gamla ventilationsrören i bjälklaget. En speciallösning som vi inte använt tidigare, berättar Hans Nilsson, filialchef vid NVS i Vetlanda. Vi har gjort provinstallationer och det har fungerat bra.

Eftersom projektet utförs under mycket kort tid och alla hyresgäster bor kvar i lägenheterna under byggtiden krävs en noggrann planering.

‐ Det blir en utmaning att planera och genomföra uppdraget med så lite olägenheter som möjligt för de boende, säger Hans Nilsson. Vi har täta kontakter med hyresgästerna för att få det att fungera så smärtfritt som möjligt.

Källa: NVS

Publicerad 29 augusti 2012

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.