NVS bygger i Norra Djurgårdsstaden

Svenska Bostäder bygger nu 140 nya studentlägenheter i Norra Djurgårdsstaden. NVS har fått i uppdrag att svara för VS‐installationerna.

Bristen på studentbostäder i Stockholm är enorm och de närmaste åren ska flera hundra studentlägenheter byggas i Norra Djurgårdsstaden. Svenska Bostäders studentboende är det första som börjar byggas i den nya stadsdelen och beräknas vara klart lagom till höstterminen 2014. Uppskattad byggkostnad är 137 miljoner kronor. Ordersumman för NVS uppgår till knappt 10 miljoner kronor och tre montörer kommer att vara sysselsatta. Beställare är NCC Construction och entreprenadformen är totalentreprenad. Projekteringen
har påbörjats och monteringsarbetet startar i slutet av februari. Slutbesiktningen är i augusti 2014.
NVS uppdrag omfattar VS‐installationer med avloppsvärmeväxlare och konvektorer. Miljökraven för stadsdelen är höga, både vad gäller produktion och fastigheternas konstruktion och användning. NCC:s koncept Grönt byggande gäller för projektet.
‐ Hela Norra Djurgårdsstaden har höga miljö‐ och energikrav, berättar Dan Hellström, projektutvecklare NVS Stockholm Bostad. För våra installationer gäller exempelvis att inga kopparrör får användas på tappvattnet och att lägenheterna får konvektorer i stället för radiatorer.
Den strykjärnsformade fastigheten blir i sju respektive åtta våningar och byggs intill gamla gasverksområdet i Hjorthagen. Studentlägenheterna rymmer ett till tre rum och kök. Storlekarna varierar från 27 till 85 kvadratmeter. Alla lägenheter får matavfallskvarnar och huset får en egen sopsugsanläggning för förpackningar, papper och restavfall.
Källa: NVS

Publicerad 21 januari 2013

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.